Aarhus Ø

Aarhus Ø

Foto: Daniel Aastola
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Aarhus Ø er en ny bydel tæt ved vandet og havnen, som altid har haft en vigtig betydning for Aarhus, og netop nu sker der en fantastik forandring på hele havneområdet nær centrum.
Adresse

Bernhardt Jensens Boulevard

8000 Aarhus C

Kontakt

Aarhus Ø er den yngste bydel i Aarhus

På Aarhus Ø har arkitekterne fået frit spil, og ny og moderne arkitektur skyder op og blander sig med byens eksisterende arkitektur og miljøer. Det karakteristiske byggeri Isbjerget er allerede blevet et ikon ved indsejlingen til Aarhus sammen med en anden arkitektonisk perle, Lighthouse.

Hele området fremstår nu som en charmerende kanalby, og med den sydvendte trappeopsats foran Navitas kan du på få minutter gå fra caféerne i midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten.

Læs mere om de forskellige projekter på Aarhus Ø her.

Liv og aktivitet på Aarhus Ø 

Der sker meget på Aarhus Ø, og du må endelig kigge forbi:

Havnebadet

I juli og august kan du tage en forfriskende dukkert i Havnebadet, der byder på 50 meter bassin, et børnebassin, et bassin til juniorer og et cirkulært udspringsbassin. Havnebadet er tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels. Promenadedækket er åbent døgnet rundt hele året.

Ø-Linjen

Ø-Linjen strækker sig langs de fire kommende øer på den gamle pier 4, der er den første del af bydelen Aarhus Ø. Projektet dækker over 8.000 m² med et grønt lærred, der skal danne grundlag for ophold, aktivitet og nydelse for bydelens beboere og besøgende. Se mere på Ø-linjen.dk.

Udkigstårnet

Der sker rigtig mange spændende ting på Aarhus Ø og senest har området også fået sit helt eget udkigstårn. Tårnet, der måler 15 meter fra top til tå, er ikke bare en udkigspost, men også en arkitektonisk flot skulptur, designet af Dorte Mandrup.

Aarhus Havbane

Er du habil svømmer, så er Aarhus Havbane lige noget for dig. For enden af Aarhus Ø finder du Aarhus’ Havebane, der er 500 meter lang. Havbanen er godkendt af søfartsstyrelsen og markeret af gule og orange bøjer, der betyder, at alle skibe har forbud mod at sejle på banen. Se mere på aarhushavbane.dk.

Navitas

Navitas er et af de mange byggerier, der for nyligt er skudt op på havnefronten i Aarhus, tæt ved Aarhus Ø. Den stjerneformede bygning er klart et besøg værd, ikke mindst for sin arkitektoniske fremtoning, men også de flotte udendørs arealer omkring bygningen, der er blevet en yndet oase til ren afslapning ved vandet. Se mere på nsi-navitas.dk.

#aarhusø #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Bernhardt Jensens Boulevard

8000 Aarhus C

Facilities

Bydel

Borde/Bænke

Hund er tilladt

Servicehund tilladt

Restaurant/Cafe

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af