VisitAarhusconvention
Udsigt langs åen, også kaldet Vadestedet, i Aarhus. Butikker og restauranter i hyggeligt omgivelser.

In Aarhus everything is closer

Rethink-frivillige_Aarhus_Per-Bille

Hvorfor vælge Aarhus

Aarhus er blandt de mest populære kongresbyer i verden. Byens største konferencesteder kan hver især rumme op til 2000 konferencegæster, og du finder mere end 3000 nyrenoverede værelser i og omkring Aarhus, gode transportforbindelser samt et stærkt og nyskabende erhvervs-, kultur- og uddannelsesliv. 

Et af de sikreste steder i verden

Læs mere om hvorfor Aarhus og Danmark er blandt verdens sikreste, sundeste og fredeligste destinationer i verden. Se mere her.

 

Host your next conference in Aarhus, Denmark

Aarhus - det sikre valg til konferencer

Et samarbejde ud over det sædvanlige

Det tætte samarbejde mellem VisitAarhus og områdets aktører – heriblandt Aarhus Universitet, Aarhus Kommune samt områdets venues, hoteller og forretningspartnere – gør det nemt og fleksibelt at planlægge og afholde et arrangement i Aarhusregionen.

Konferencefaciliteter i verdensklasse 

Hele ti steder i Aarhus har kapacitet til over 500 deltagere, hvoraf de største kan huse omkring 2000 deltagere. Byens centrale Conference Campus har to sale med kapacitet til over 1600 deltagere i hver, hvilket også gør det muligt at holde en succesfuld konference med over 3000 deltagere. I de kommende år bygges endnu et hotel og konferencecenter med plads til flere end 2500 delegerede i den nye bydel Aarhus Ø. Konferencecenteret forventes færdigt i 2023. Se video om det nye konferencehotel. 

Faglige styrkepositioner

Uddannelse og videnskabelig research er kerneelementer i Aarhusregionen DNA og noget af det, som gør området helt unikt. Med virksomheds- og vidensklynger særligt inden for sundhed, fødevarer, cleantech, IT, arkitektur og kreative erhverv, er Aarhus og Region Midtjylland hjem for flere førende eksperter og et unikt hotspot til afholdelse af videnskabelige konferencer med den nyeste viden på programmet.

Top universitet

I flere internationale rankings ligger Aarhus Universitet i top 100 over verdens bedste universiteter. Dette sikrer et stort udbud af højtuddannet arbejdskraft samt gode forsknings- og udviklingsmiljøer. Aarhus Universitet blev grundlagt i 1928, og er i dag et landsdækkende universitet med bred national og international gennemslagskraft på tværs af hele forskningsspektret. VisitAarhus Convention Bureau og Aarhus Universitet har et tæt samarbejde omkring tiltrækning af internationale videnskabelige konferencer til Aarhus. Se Aarhus Universitets placering på de internationale universitetsranglister og læs mere om AUs konferenceservice.

Aarhus is where you go if you’ve seen the capitals of Europe and still hope that a city you have never heard of will appear and, like an unexpected soul mate, sweep you off your feet. Nathan Heller – Travel Magazine

Gode transportforbindelser

Om du kommer med bil, tog, færge, bus eller fly, er det nemt og hurtigt at komme til og fra Aarhus. Skal du rundt i Aarhus, kommer du hurtigt og let omkring - som gående, på cykel, i bus eller bil. Se mere om transport til og fra Aarhus

Ambitiøs inden for bæredygtig udvikling 

Det er let at arrangere en bæredygtig event i Aarhus. 73% af alle hotelværelser i byen har officiel miljøcertificering. Byens konferencesteder er ligeledes certificerede, og alt er inden for gåafstand. VisitAarhus arbejder aktivt med at inspirere byens mødeindustri og konferenceværter til at afholde bæredygtige møder og konferencer ved at tilbyde information om byens grønne hoteller, kongrescentre, restauranter og bæredygtige møder. Med målet om at blive CO2-neutral i 2030 går Aarhus forrest i grøn og bæredygtig udvikling. Hold arrangementer med god samvittighed og bring fremtidens visioner tættere på i dag. Læs mere på 'Bæredygtige Aarhus' eller på GoGreenWithAarhus.

Gæstfrihed 

Som et af de første lande i verden, har Aarhus et frivillighedskrops på mere end 1,950 borgere, som hjælper til ved større arrangementer med ønsket om at give byens gæster en varm velkomst. Brug også frivillighedskorpset i forbindelse med konferencer og events i byen. VisitAarhus Convention Bureau sørger desuden for at yde tilpasset gæsteservice fra konferencen starter til den sidste gæst er rejst hjem igen. Læs mere om frivillighedskorpset Rethinkers

Byens fokus på det gode værtskab bemærkes også internationalt. I 2018 var Aarhus Europæisk Frivillighovedstad. Læs mere om Europæisk Frivillighovedstad 2018

En international anerkendt kongresby 

Inden for de sidste år er Aarhusregionen blevet endnu mere populær som destination for internationale kongresser i forskellig størrelse, og i dag oplever vi et rekordhøjt antal af events og konferencer, som finder deres vej til Danmarks andenstørste by. Se fremtidige og tidligere arrangementer i vores kongreskalender. 

Masser af nye hoteller 

Du finder mere end 3000 nyrenoverede værelser i og omkring Aarhus. Mere end 2.000 af dem er placeret direkte i centrum. Denne udvikling fortsætter i de kommende år med flere nye hoteller på vej. Se oversigt over hoteller i Aarhus.

Aarhus - en by i udvikling

Aarhus, Danmarks second city, er en by i rivende udvikling, som vokser i både størrelse og betydning. Aarhus har et stærkt og nyskabende erhvervs-, kultur- og uddannelsesliv, og byen er desuden igang med et historisk højt investeringsniveau i byudvikling og infrastruktur, der omfatter udvikling af nye viden hubs, innovationscentre, investeringer i byens arkitektur samt nye teknologiske løsninger. Læs mere i Aarhus Kommunes Erhvervsplan 2018 - 2019

Alt i gåafstand

I Aarhus finder du alt inden for gåafstand; venues til enhver smag, gæstfrie hoteller, attraktioner og museer i verdensklasse, en innovativ og mangfoldig gastronomisk scene, shopping i charmerende kvarterer, hav, strand og skov. Kontakt os for mere info. 

International anerkendelse 

Verdens øjne er rettet mod Aarhus med omtaler i bl.a. Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo. Se udvalgte presseomtaler her: 

The New York Times

Style Magazine Departures

The New York Times

National Geographic

Vogue  

Oplev Aarhus fra oven i Your rainbow Panorama på ARoS Aarhus Kunstmuseum

In Aarhus everything is closer