Gå til indhold
Friske krydderurter dyrket på toppen af ARoS Your rainbow panorama, Aarhus

Bæredygtighed i Aarhus

Foto: Anders Trærup

Skab værdi med omtanke - det er nemt at være vært for et mere bæredygtigt arrangement i Aarhus.

Aarhus vil være en af Danmarks førende klimabyer, og hele 72% af byens hotelværelser er officielt miljømærkede. Også byens konferencefaciliteter er certificerede, og med alt inden for gåafstand er der ikke brug for offentlig transport i centrum.

CO2-neutral i 2030 

Med målet om at blive en CO2-neutral by i 2030, spirer det frem med både offentlige og private, grønne initiativer blandt byens mange aktører. Her kan du give dit arrangement en grøn vinkel fra start til slut og få god samvittighed med brug af lokal og økologisk mad, venues med fokus på både klima og social ansvarlighed, transport med omtanke og meget mere. 

Hvad finder du på denne side?

I nedenstående links finder du brugbare tips, informationer og lister over hoteller, venues og restauranter med fokus på bæredygtighed - så du kan få mest udbytte af din konference både for dine gæster og miljøet.

Når du har brug for skræddersyet rådgivning

Vi gør opmærksom på, at disse sider kun omtaler udvalgte eksempler på byens bæredygtige initiativer - Aarhus byder på meget mere. Kontakt os for mere skræddersyet inspiration og rådgivning til hvordan du kan gøre dit arrangement endnu grønnere i Aarhus. 

Anne står altid klar til at hjælpe dig med din næste konference

Projektleder

alv@visitaarhus.com

Mobil:+45 23 70 80 21

VIDSTE DU... 

  • At Aarhus Kommune var verdens første Wind made certificerede kommune? Det betyder, at minimum 25 procent af kommunes indkøb af strøm kommer fra vindenergi. 
     

  • At du gratis kan slukke tørsten i frisk, koldt vand ved vandposterne rundt om i byen og dermed minimere dit plastforbrug? Se et kort over vandposterne opsat af Aarhus Vand her
     

  • At Aarhus er den første store by i Danmark, der kan forsyne borgere og virksomheder med helt grøn fjernvarme og el baseret på biomasse. Dermed reduceres CO2-udledningen med 1 ton pr. år pr. aarhusianer.

Follow us: