Veninder ved Aarhus å

Tips og information

Foto: RUNI Photopop, VisitAarhus

Tips til grønnere møder og info om bæredygtige initiativer i Aarhus

En lille indsats i planlægning og afvikling af et møde eller konference kan gøre en stor (bæredygtig) forskel – og samtidig skabe en god signalværdi udadtil. 

På denne side finder du links til sider, der hurtigt og nemt kan gøre dig endnu klogere på bæredygtige initiativer i Aarhus, samt ideer til hvad du kan gøre af tiltag før, under og efter dit arrangement, når fokus er den grønne vinkel.

Grøn konference- og eventhåndbog
Din gratis guide til at arbejde strategisk og praktisk med bæredygtighed i forbindelse med møder, events, konferencer og kongresser.
GoGreenWithAarhus
En side lavet af Aarhus Kommune for at informere om byens mange bæredygtige initiativer. Bliv endnu klogere på hvordan Danmarks 2. største by skal blive grøn og fossilfri. På denne side kan du finde klimarapporter, de nyeste bæredygtige tiltag i Aarhus og meget mere .
Kort over det bæredygtige Aarhus
Her på kortet finder du steder, hvor du kan shoppe, spise, sove og opleve det bæredygtige i Aarhus Midtby.
Tips til før og under konferencen
Bliv klogere på, hvordan du kan gøre din konference endnu grønnere. Aarhus Universitet har stort fokus på bæredygtige konferencer, og har samlet en liste med overvejelser før og under konferencen.
Aarhus i Sustain Europe
Magasinet ’Sustain Europe’ har skrevet en spændende artikel om Aarhus. Ifølge dem er Aarhus i dag en af de ledende destinationer inden for bæredygtighed og det ideelle sted at holde sin næste, grønne konference.
Kompensér CO-udslip via danske Growing Trees Network
Kompensér for konferencens miljøbelastning, og støt samtidig det nationale projekt, Nye Folkeskove, hvor et plantet træ er med til at beskytte Danmarks rene drikkevand, bevare landets fauna og natur samt vores alles klima.
Beregn jeres CO2-forbrug og kompensér
Beregn og kompensér for konferencens forbrug af drivhusgasser. CO2-beregneren fra MyClimate og deres mulighed for at kompensere er anbefalet af de danske organisationer CONCITO og Grønforskel.dk.