VisitAarhusconvention
Venindehygge ved åen i Aarhus

Tips og information

Tips til grønnere møder og info om bæredygtige initiativer i Aarhus

En lille indsats i planlægning og afvikling af et møde eller konference kan gøre en stor (bæredygtig) forskel – og samtidig skabe en god signalværdi udadtil. 

På denne side finder du links til sider, der hurtigt og nemt kan gøre dig endnu klogere på bæredygtige initiativer i Aarhus, samt ideer til hvad du kan gøre af tiltag før, under og efter dit arrangement, når fokus er den grønne vinkel.

The Green Conference and Event Handbook, din guide til at arbejde strategisk og praktisk med bæredygtighed. Download den gratis her.
Grøn konference- og eventhåndbog

Din gratis guide til at arbejde strategisk og praktisk med bæredygtighed i forbindelse med møder, events, konferencer og kongresser. 

Aktiv far og barn i skoven, Aarhus.
GoGreenWithAarhus

En side lavet af Aarhus Kommune for at informere om byens mange bæredygtige initiativer. Bliv endnu klogere på hvordan Danmarks 2. største by skal blive grøn og fossilfri. På denne side kan du finde klimarapporter, de nyeste bæredygtige tiltag i Aarhus og meget mere.

Brug kortet GoGreenAarhus og bliv inspireret af de mange steder, hvor du kan shoppe, spise, sove og opleve bæredygtige Aarhus Midtby
Kort over det bæredygtige Aarhus

Her på kortet finder du steder, hvor du kan shoppe, spise, sove og opleve det bæredygtige i Aarhus Midtby. 

Søauditoriet i Aarhus Universitetspark_Jesper Rais
Tips til før og under konferencen

Bliv klogere på, hvordan du kan gøre din konference endnu grønnere. Aarhus Universitet har stort fokus på bæredygtige konferencer, og har samlet en liste med overvejelser før og under konferencen. 

Aarhus omtales i Sustain Europe som en af verdens ledende byer inden for bæredygtighed
Aarhus i Sustain Europe

Magasinet ’Sustain Europe’ har skrevet en spændende artikel om Aarhus. Ifølge dem er Aarhus i dag en af de ledende destinationer inden for bæredygtighed og det ideelle sted at holde sin næste, grønne konference. 

Hold dit næste arrangement i Silkeborg, Danmarks outdoor-hovedstad
Kompensér CO-udslip via danske Growing Trees Network

Kompensér for konferencens miljøbelastning, og støt samtidig det nationale projekt, Nye Folkeskove, hvor et plantet træ er med til at beskytte Danmarks rene drikkevand, bevare landets fauna og natur samt vores alles klima. 

Fly og solnedgang ved Aarhus Lufthavn.
Beregn jeres CO2-forbrug og kompensér

Beregn og kompensér for konferencens forbrug af drivhusgasser. CO2-beregneren fra MyClimate og deres mulighed for at kompensere er anbefalet af de danske organisationer CONCITO og Grønforskel.dk.