Michelin stjerneuddeling

Gastronomisk udvikling er i højsædet. For første gang nogensinde skete uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad, da Aarhus var vært for ’Guide Nordic Countries 2019’.

Hold dit næste møde i Your Rainbow Panorama, med udsigt over Aarhus by
Foto: Ukendt. Lavet i samarbejde med VisitAarhus, Aarhus Kommune mf.

Fejringen af de nordiske restauranter i Aarhus var en international anerkendelse af den markante gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået over de senere år drevet af topkokke og lokale fødevareproducenter. Samtidig var eventen med til at markedsføre Danmark og Østjylland som en moderne og attraktiv gastronomisk turismedestination.

Den gastronomiske stjerneoverrækkelse fandt afsted den 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gæster. Samme aften blev der afholdt en offentlig fejring på Aarhus Rådhus og en masterclass på ARoS omkring smagsoplevelser.

Sådan hjalp VisitAarhus

  • Fungerede projektleder på budfasen i samarbejde med FOOD, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Business Region Aarhus.
  • Var tæt samarbejdspartner med MICHELIN og rådgav og faciliterede samarbejde om byens muligheder, identificerede muligheder for venue og social events, afholdte sitevisits samt hjalp med kommunikation og markedsføring.
  • Bidrog i samarbejde med Aarhus Kommune, Aarhus Universitet, Business Region Aarhus, Region Midtjylland og FOOD til realiseringen af følgende aktiviteter:
    • En masterclass med fokus på smagsoplevelser og sanseindtryk afholdt på ARoS.
    • En offentlig fejring af de nordiske MICHELIN-stjerner på Aarhus Rådhus
    • En uddelingsceremoni i Aarhus Musikhuset.
  • Bidrog til udarbejdelsen af to film; en promoveringsfilm bl.a. vist da stjernerne blev uddelt, og en evalueringsfilm, der viser, hvordan arrangementet blev afholdt.

Follow us:

VisitAarhusconvention © 2024
Danish