Den Uendelige Bro fra oven, luftfoto, Aarhus

Miljømærker og -certificeringer

Foto: Dennis Borup Jakobsen

Bliv klogere på de forskellige mærker og certificeringer inden for bæredygtighed

Der findes mange forskellige mærker og certificeringer for bæredygtighed. Her kan du blive klogere på nogle af dem, der findes i Aarhusregionen. 
 

Svanemærket
Svanemærket er et nordisk miljømærke for produkter, der ikke er fødevarer. Produkter med dette mærke er blandt de mindst miljøbelastende varer i deres produktgruppe. Med andre ord opstiller Svanemærket et af verdens strengeste krav til miljørigtig hoteldrift.

Læs mere om Svanemærket her

 

Green Key 
Green Key-certificering er turismens internationale miljømærke. Mærket gives til turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet inden for 12 krav. Kravene omhandler alt fra energi, rengøring, økologiske råvarer og vand – krav som virksomhederne løbende tjekkes op på.

Læs mere om Green Key her.

 

Green Globe
Green Globe er en international certificering I servicesektoren, der gives for bæredygtig turisme. For at beholde certificeringen, skal medlemmer forbedre sig minimum 5% hvert år inden for et givent område. På denne måde sikres fremtiden en grøn udvikling.

Læs mere om Green Globe her.

 

REFOOD
REFOOD mærket er en tillidsbaseret ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, der aktivt gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. Blandt andet skal medlemmer skal vise sit engagement ved at opstille 3 madspildsreducerende initiativer blandt REFOODs forslag.

Læs mere om REFOOD her.

 

Too Good To Go
Projektet Too Good To Go er et dansk projekt for bekæmpelse af madspild. Medlemmer af dette projekt sælger deres overskydende mad til meget lave priser, så maden spises og ikke spildes. Hvert år spildes 1/3 af alt mad produceret på verdensplan – det er dette projekt med til at mindske.

Læs mere om Too Good To Go her

 

Det Økologiske Spisemærke
Det Økologiske Spisemærke, også kaldet Ø-mærket, findes i tre grader (bronze, sølv og guld) og viser, i hvor høj grad køkkenets indkøb er økologiske. Mærket er et statsreguleret bevis kontrolleret af Fødevarestyrelsen og gives til restauranter, cafeer og hoteller, som gør en ekstra økologisk indsats.

o Bronze: 30-60% økologi
o Sølv: 60-90% økologi
o Guld: 90+% økologi 

Læs mere om Det Økologiske Spisemærke her.