IoT Week

Outreach var højt på ønskelisten under planlægningen af Internet of Things (IoT) Week - et fokusområde, som VisitAarhus Convention Bureau hjalp med at realisere

The city of Aarhus was the site of the 9th edition of IoT Week 2019
Foto: IoT Week

Europas førende konference om Internet of Things, IOT Week, kom for første gang til Danmark, da Aarhus var vært for konferencen i 2019 løbende over 5 dage – en succes med over 1600 deltagere fra hele verden.

Med initiativer fra VisitAarhus udviklede man IOT fra at være en klassisk, faglig konference til at åbne den op for samfundet omkring og koble den stærkt med erhvervslivet national, regionalt og internationalt. Konferencen bød bl.a. på workshops, relateret kunstudstilling på ARoS, Open Expo for skoleskoleklasser og borgere, et hackathon, startup-konkurrencer, inspirerende talere og udstillinger.

Sådan hjalp VisitAarhus

 

  FØR

  • Udarbejdede et budmateriale, hvor netop outreach-elementet var udslagsgivende for, at konferencen blev vundet til Aarhus.
  • Faciliterede et kickoff-møde i samarbejde med de lokale værter (IT Forum), som samlede lokale og nationale virksomheder inden for IOT til diskussion om, hvordan virksomhederne kunne integreres bedst muligt i konferencen.
  • Gennemførte site-inspection for de internationale beslutningstagere i samarbejde med de lokale værter (IT Forum)
  • Rådgav og faciliterede samarbejde om byens muligheder, identificerede muligheder for venue og social events, kommunikation, markedsføring.
  • Udarbejdede en promoveringsfilm, som blev vist ved offentliggørelsen af Aarhus som vært for IoT Week 2019.
  • Fungerede som støttende element i udviklingen af kunstprojektet ”Sleep in the City”, der som led i IoT Week blev lavet af de to franske kunstnere, Virgile Novarina og Walid Breidi. Adgang til ARoS var gratis for IoT-deltagere Læs mere.

  UNDER

  • Deltog med stand på messen for at promovere byen og samarbejdede om international rekruttering med IT Forum og Destination Aarhus 
  • Samarbejdede med VisitDenmark om evalueringsfilm af IoT Aarhus 2019 (se øverst på siden, eller her). 

  EFFEKTER

  • Siden konferencens afvikling har direktør for IKT-klyngen, IT Forum, Bo Sejer Frandsen, fået plads i ledelsen af den europæiske alliance for Internet of Things Innovation. Hermed får Danmark direkte adgang til at påvirke europæiske IoT standarder og lovgivning. Læs mere.
  • Destination Aarhus har efter konferencen mærket en stigende interesse for jobs i Aarhus - interesse som endte med jobsøgninger til bl.a. Grundfos og Aarhus Universitet.
  IoT Week 2019 i Musikhuset, Aarhus
  IoT Week 2019 was hosted in Aarhus, Denmark, with more than 1,600 delegates.
  Hold din næste konference i Aarhus og få gratis hjælp til planlægningen

  IoT 2019 Report

  Liste
  Kort

  The city of Aarhus was the site of the 9th edition of IoT Week 2019
  Foto: IoT Week

  Få overblik over IoT Week 2019. Denne opsummerende rapport giver giver dig en god indsigt i konferencen med supplerende tal (findes kun på engelsk)

  VisitAarhus’ arbejde blev udført med støtte fra Erhvervsstyrelsen, Region Midtjylland og Aarhus Kommune

  Follow us:

  VisitAarhusconvention © 2024
  Danish