Kagge og cykel en sommerdag i Vestergade, Aarhus, VisitAarhus

Transport med omtanke i Aarhus

Foto: RUNI Photopop

Benyt transport med omtanke for miljøet til dit næste arrangement i Aarhus.

Med målet om at gøre Aarhus CO2-neutral i 2030 er miljøforbedring et kæmpe fokus - også når det kommer til transport - og der er flere muligheder for at komme effektivt rundt i byen.

 

Gå eller tag cyklen

Vi ved, at cyklen og gå-benene uden tvivl er den mest klimabevidste måde at komme rundt i en by på – og i Aarhus kan det også være den hurtigste og hyggeligste måde. Her i byen er alt inden for rækkevidde, og det er derfor let at gå eller cykle rundt mellem venue, hotel og seværdigheder.

Benyt for eksempel gåturen fra venue til hotel som en Walk & Talk-evaluering. Samtidig med at transporttiden benyttes effektivt, får deltagerne frisk luft og oplever byens helt særlige og nærværende stemning.

Aarhus har desuden mange cykler til leje, som nemt og billigt kan benyttes af alle. Overalt i byen er indrettet cykelstier og veje, der gør det nemt og sikkert at færdes.

Lej upcyclede cykler fra RefurbishBike.

Læs mere om mulighederne for at cykle i Aarhus her.

 

Letbanen

Skal du længere væk end en gåtur kan klare, er Aarhus Letbane en god løsning. Letbanen kører nemlig på strøm og udleder markant mindre CO2 end busser, nuværende toge og dieseldrevne biler. Udover at være bedre for klimaet, er Letbanen en effektiv måde at komme frem på, da du kun sjældent holder for rødt.

Vidste du desuden, at Danmarks første letbane bliver vasket i regnvand for at spare på vandressourcerne? Og at letbanetogenes opstillingshal er lavet af et materiale, der reducerer mængden af de ellers skadelige NOx-partikler i luften? 

Bliv endnu klogere på Letbanen og CO2-besparelse her. 

Aarhus Letbane foran DOKK1

Foto:Francesca Dolnier

Taxi

Hos mange taxa selskaber i Aarhus, har du mulighed for at vælge en el-bil. Ud over at el-bilerne forbedrer miljøet, mindskes også støj i gaderne, og det øger både de lokale og gæsters sundhed og trivsel.
 

Her kan du oplade din elbil

Oplad din bil ved en af de mange offentlige ladestandere i Aarhus. Der mulighed for at få opladning på ca. 100 af kommunens parkeringspladser, og også flere hoteller tilbyder i dag opladning af sine gæsters elbiler. 

Læs mere
 

Få gratis rådgivning om grøn omstilling

Har du brug for mere info om Aarhus som møde- og konferenceby med fokus på bæredygtighed, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi i VisitAarhus Convention Bureau rådgiver også om, hvordan dit næste arrangement i Aarhus kan understøtte den grønne omstilling så meget som muligt uden at gå på kompromis med jeres behov og ønsker. 

Læs vores gratis håndbog om at skabe arrangementer, der arbejder for grøn omstilling

Anne Lind Vidkjær

Projektleder

alv@visitaarhus.com

Follow us:

VisitAarhusconvention © 2024
Danish