VisitAarhusconvention
Kagge og cykel en sommerdag i Vestergade, Aarhus, VisitAarhus

Grøn transport i Aarhus

Benyt bæredygtige transportmidler, og gør dit arrangement endnu grønnere

Med målet om at gøre Aarhus CO2-neutral i 2030 er miljøforbedring et kæmpe fokus - også når det kommer til transport - og der er flere muligheder for at komme effektivt rundt i byen med god samvittighed.

 

Gå eller tag cyklen

Vi ved, at cyklen og gå-benene uden tvivl er den mest bæredygtige måde at komme rundt i en by på – og i Aarhus kan det også være den hurtigste og hyggeligste måde. Her i byen er alt inden for rækkevidde, og det er derfor let at gå eller cykle rundt mellem venue, hotel og seværdigheder.

Benyt for eksempel gåturen fra venue til hotel som en Walk & Talk-evaluering. Samtidig med at transporttiden benyttes effektivt, får deltagerne frisk luft og oplever byens helt særlige og nærværende stemning.

Aarhus har desuden over 500 bycykler, som nemt og billigt kan benyttes af alle. Med andre ord kan du tage en cykel tæt på dit hotel, cykle til mødet og aflevere den lige udenfor ved cykelstationen. Overalt i byen er indrettet cykelstier og veje, der gør det nemt og sikkert at færdes.

Læs mere om mulighederne for at bruge bycyklerne her

 

Letbanen

Skal du længere væk end en gåtur kan klare, er Aarhus Letbane en god, grøn løsning. Letbanen kører nemlig på strøm og udleder markant mindre CO2 end busser, nuværende toge og dieseldrevne biler. Udover at være mere bæredygtig, er Letbanen en effektiv måde at komme frem på, da du kun sjældent holder for rødt.

Vidste du desuden, at Danmarks første letbane bliver vasket i regnvand for at spare på vandressourcerne? Og at letbanetogenes opstillingshal er lavet af et materiale, der reducerer mængden af de ellers skadelige NOx-partikler i luften? 

Bliv endnu klogere på Letbanens bæredygtige tiltag her. 

Kom nemt og bæredygtigt rundt i Aarhus med Letbanen.

Taxi

I 2015 får Aarhus Taxa sin første el-drevne bil, og siden er flere kommet til. Du kan derfor være heldig at køre med Tesla, når du bestiller en taxa. Ud over at el-bilerne forbedrer miljøet, mindskes også støj i gaderne, og det øger både de lokale og gæsters sundhed og trivsel.
 

Her kan du oplade din elbil

Oplad din bil ved en af de mange offentlige ladestandere i Aarhus. Der mulighed for at få opladning på ca. 100 af kommunens parkeringspladser, og også flere hoteller tilbyder i dag opladning af sine gæsters elbiler. 

Læs mere
 

Få gratis rådgivning om bæredygtighed

Har du brug for mere info om Aarhus som bæredygtig møde- og konferenceby, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi i VisitAarhus Convention Bureau rådgiver også om, hvordan dit næste arrangement i Aarhus kan blive så grønt som muligt uden at gå på kompromis med jeres behov og ønsker. 

Læs vores gratis håndbog om at skabe bæredygtige arrangementer

Anne står altid klar til at hjælpe dig med din næste konference

Projektleder

alv@visitaarhus.com

Mobil:+45 23 70 80 21